Over 'In Overvecht'

inovervecht.jpg

Het project 'In Overvecht' is een initiatief van de Adviescommissie voor Beeldende Kunst en Vormgeving (ABKV) van de gemeente Utrecht en komt tot stand in samenwerking met het wijkbureau Overvecht en woningcorporatie Mitros.

Voor 'In Overvecht' is gekozen voor het model van de Artist in Residency. Vijf kunstenaars(duo's) zijn geselecteerd voor een werkperiode van vier maanden, waarvan zij gemiddeld twee maanden in een 10-hoogflat in de wijk doorbrengen. Woningcorporatie Mitros stelt de 'kunst-werk-plek' beschikbaar, in een flat die op de nominatie staat om gesloopt te worden.

De kunstenaars volgen elkaar op volgens een estafettemodel zodat ze van elkaars ervaringen en contacten kunnen profiteren. Hun werk ontwikkelt zich dus vooral tijdens het verblijf in Overvecht. Zij zullen contact leggen met bewoners voor hun onderzoek en presentaties, en enkele live momenten voor en met hen organiseren.

Zie voor meer informatie www.inovervecht.nlCreative Commons License
The content of this page is licenced under a Creative Commons Licence.
When copying, please attribute the author, and the project "Stay inside. Close windows and doors." by Iratxe Jaio and Klaas van Gorkum, and place a link back to this page.

Syndicate content