Rebelact presenteert: Rebel clowns & nieuwe actievormen!

3 February, 2008 - 15:00 - 19:00
DSCF6489 txiki.jpg
Rebelact 03-02-08

Op 3 februari komt Rebelact in Overvecht vertellen hoe deze vormen van protest functioneren. In welke context werken ze wel of niet? Met unieke beelden, hilarische filmfragmenten, gesprekken en debat. Na een overzicht van nieuwe actievormen uit Praag, Genua, Gleneagles en Heiligendamm, is er ruimte voor discussie over toekomstige straatinterventies hier in Overvecht.

Lokatie: Cultuurhuis Stefanus, Amazonedreef 30, Utrecht

De andersglobaliseringsbeweging zorgde voor een aanzienlijke innovatie in de manier waarop actie gevoerd wordt. Bekende voorbeelden zijn de Tute Bianchi, Pink & Silver en C.I.R.C.A., the Clandestine Insurgent Rebel Clown Army.

Ook het fenomeen 'communicatie guerrilla' deed zijn intrede. Schitterende interventies werden ondernomen door: The Yes Men, Reverend Billy, Biotic Bakers Brigades, Yomango, enz. Ook in Nederland ontstonden originele vormen van protest. Te denken valt aan de SEALS die een Haagse wapenbeurs binnenvielen en het Rita Promotie Team dat Verdonk 'hielp' in haar verkiezingsstrijd. Ook de Clown Army (CloLoNeL) en sambaband (Rhytms of Resistance) lietenvaak van zich horen.

In september 2007 startte in Amsterdam een nieuwe clowngroep: Rebelact. Op hun eerste bijeenkomst waren deze clowns het over één ding eens: ze willen kunst integreren in hun eigen leven. Rebelact beweegt zich tussen kunst, humor, activisme en media.

Onlangs organiseerde Rebelact op 'Buy Nothing Day' een 'Zombiewalk' in Nijmegen. Deelnemers verkleedden zich als 'koopzombies' en gingen de winkels in om zich te vergapen aan de wellustig uitgestalde consumptiegoederen.

Website Rebelact (the Amsterdam Clown Army): http://www.rebelact.nlCreative Commons License
The content of this page is licenced under a Creative Commons Licence.
When copying, please attribute the author, and the project "Stay inside. Close windows and doors." by Iratxe Jaio and Klaas van Gorkum, and place a link back to this page.

Syndicate content